News   /   آسيا   /   تلگرام

ثروت چهار مرد در اندونزی برابر با پول صد میلیون اندونزیایی است

نمایی از برج‌های مرتفع شهر جاکارتا، پایتخت اندونزی که در پشت خانه‌های مسکونی قشر فقیر این شهر سر به آسمان کشیده‌‌اند. (5 اسفند 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

بر اساس گزارش یک گروه‏‎ بین‎المللی امدادرسانی، ثروت چهار مرد در اندونزی برابر با ثروت 100 میلیون شهروندِ این کشور است.

گروه بین‌المللی آکسفام که هدف از تشکیل آن ریشه‎‏کن کردن فقر، گرسنگی و بی‎عدالتی در جهان است، روز پنج‌شنبه با انتشار گزارشی از اندونزی به عنوانی کشوری با میزان بسیار بالای نابرابری اقتصادی نام برد.

بر اساس این گزارش تعداد افرادی که در اندونزی ثروتشان بالغ بر میلیاردها دلار است از یک نفر در سال 2002 میلادی به 20 نفر در سال 2016 رسیده است.

آکسفام دریافته است که چهار مردی که ثروتمندترین افراد در اندونزی به‌حساب می‎‌آیند، 25 میلیارد دلار دارایی در اختیار دارند که این میزان تقریباً مساوی با ثروت 40 درصد از جمعیت 250 میلیونی این کشور است.

در این گزارش از 2 برادر با اسامی بودی و مایکل هارتونو، به‌عنوان ثروتمندترین مردان اندونزیایی نام برده شده است.

آکسفام اعلام کرده است که این برادران به‌عنوان صاحبان بزرگ‌ترین کارخانۀ سیگار در اندونزی، می‌توانند تنها با درآمد یک‌ سال خود، فقر را در این کشور ریشه‏‌کن کنند.

این گروه بین‌المللی تأکید کرده است که با وجود رشد اقتصادی از سال 2000 در اندونزی، منافع این رشد به‌صورت برابر توزیع نشده است و بسیاری از مردم به‌ویژه زنان در این کشور با محرومیت مواجه بوده‌‎اند.

این گزارش می‌افزاید که باوجود رشد سریع در تولید ناخالص داخلی در اندونزی که بین سال‎‌ها 2000 تا 2016 میلادی به‌طور متوسط 5 درصد بوده است، کاهش فقر تقریباً متوقف شده است.

بانک جهانی خط فقر «معتدل» را 3.10 دلار در روز تعیین کرده است و با در نظر گرفتن این معیار حدود 93 میلیون اندونزیایی با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

هنگامی‌که جوکو ویدودو در سال 2014 به‌عنوان رئیس‎‏جمهور اندونزی انتخاب شد، وعده داد که نابرابری اقتصادی در این کشور را ریشه‎کن خواهد کرد.

جوکو ویدودو، رئیس‌جمهور اندونزی

وی مدت کوتاهی پس از پیروزی در انتخابات به خبرگزاری اقتصادی بلومبرگ، گفته بود: «رشد اقتصادی برای دولت من بسیار مهم است، اما برای مردمِ من کاهش شکاف طبقاتی اهمیت بیشتری دارد. هنگامی که از سرمایه‎‌گذاران دعوت می‎کنیم آن‎ها باید به مردم و کشور من نفع برسانند.»

ماه گذشته ویدودو اعتراف کرد که پیشرفت کمی در ایجاد توازن اقتصادی در اندونزی صورت گرفته است و قول دادن کاستن از شکاف طبقاتی اولویت اول وی در سال 2017 باشد.

سخنگوی آکسفام در اندونزی دراین‌باره گفت: «این درست نیست که بهرۀ پول  ثروتمندترین فرد در اندونزی طی یک روز برابر با میزان پولی است که فقیرترین شهروندان ما صرف نیازهای اساسی خود طی یک سال تمام می‎کنند. نابرابری در اندونزی در حال رسیدن به سطح بحران است.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku