وزارت دفاع امریکا درباره ادعاهایی مبنی بر احتمال سرپوش گذاشتن سربازان این کشور بر سوء استفاده جنسی از کودکان افغان تحقیق میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بازرس کل پنتاگون روز سه شنبه در یادداشتی از انجام این تحقیق خبر داد.
خبر آغاز این تحقیق در حالی اعلام شد که روزنامه نیویورک تایمز در ماه سپتامبر گزارش داد نیروهای امریکایی حاضر در افغانستان از فرماندهان خود دستور گرفتهاند که نسبت به سوء استفادههای جنسی پلیس افغانستان از پسران جوان بیاعتنا باشند.
بر اساس این گزارش، سربازان امریکایی دستور گرفته بودند در صورتی که در پایگاههای نظامی جُرمی رخ داد، دخالت نکنند.
در یادداشت دفتر بازرس کل پنتاگون این سوال مطرح شده است که آیا دستور العملی وجود داشته یا دارد که کارکنان وزارت دفاع نباید در این موارد اطلاع رسانی کنند؟
بر اساس این یادداشت: «برای تشخیص و رسیدگی به موارد سوء استفاده از کودکان چه آموزشهایی... انجام شده یا درنظر گرفته شده است؟»
این یادداشت به شمار بسیاری از فرماندهان ارتش امریکا ارسال شده است؛ بازرس کل پنتاگون در این یادداشت خواهان اطلاعات مربوط به تعداد موارد کودک آزاری مقامهای افغان شده است که گزارش آنها به ارتش امریکا یا دیگر نیروهای ائتلاف رسیده است.
این روزنامه بر اساس اظهارات چندین سرباز امریکایی و پدر یکی از تفنگدارانی که سال 2012 کشته شد، به ارائه این گزارش پرداخت.
نیویورک تایمز به نقل از گرگوری باکلی، پدر تفنگدار امریکایی گفت: «پسرم گفت که فرماندهان وی به او دستور دادند توجهی نداشته باشد زیرا این موضوع جزئی از فرهنگ آنها است.»
بر اساس این گزارش، یک افسر نیروی ویژه امریکا بعد از کتک زدن یک شبهنظامی افغان از سمت خود برکنار شد. این شبهنظامی افغان یک پسر جوان را به عنوان برده جنسی با زنجیر به تخت خود بسته بود.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است: «سربازان و تفنگداران امریکایی از این موضوع به شدت متاثر شده بودند که ارتش امریکا به جای غربال کردن این کودک آزاران، آنها را مسلح میکرد، در برخی موارد آنها را به عنوان فرمانده یک روستا میگماشت و هنگام کودک آزاری این افراد مداخله نمیکرد.»
بنا بر این گزارش، سیاست عدم مداخله از سوی پنتاگون به منظور حفظ روابط خوب با شبهنظامیان و نیروهای امنیتی افغان بود.
سربازان کانادایی ناتو در سال 2008 و بعد از بازگشت از افغانستان موارد مشابهی مطرح کرده بودند. این افراد اعلام کردند فرماندهانشان به آنها دستور دادهاند نسبت به این گونه حوادث «بیتوجه» باشند.
این در حالیست که ژنرال جان کمپل، فرمانده ناتو در افغانستان این گزارشها را مردود خوانده است.