News   /   آسيا

کرۀ شمالی به ترامپ: لزوم پایان سیاست خصمانه علیه پیونگ‌یانگ

کرۀ شمالی در نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، خواستار پایان سیاست خصمانۀ واشنگتن علیه پیونگ‌یانگ شده است.

کرۀ شمالی در پیامی مستقیم به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، از وی خواست تا «سیاست خصمانۀ بی‌مورد» علیه پیونگ‌یانگ را تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری رسمی کرۀ شمالی، در این بیانیۀ 9 صفحه‌ای گفته‌شده است هدف اقدامات دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، «آشکارا با هدف خفقان سیاسی و سرنگونی نظام  جمهوری خلق دموکراتیک کره (DPRK) با استفاده از همۀ ابزارها» بوده است.

در این بیانیه همچنین آمده است اوباما «دائماً اتهام‌ها و انتقاداتی مخرب از جمهوری خلق دموکراتیک کره بیان می‌کرد» و دولتش «سیاست تجاوزکارانه و شنیع خفقان استراتژیک» را در قبال پیونگ‌یانگ دنبال کرده است.

این بیانیه تصریح می‌کند امریکا تلاش داشت با تهدید حملات اتمی پیش‌دستانه، رزمایش‌های نظامی دائمی و گسترده و اعمال تحریم‌هایی، کرۀ شمالی را از «حق مشروعش برای توسعۀ صلح‌آمیز بازدارندگی اتمی و دفاعی» محروم کند.

در این بیانیه تأکید شده است: «علت ریشه‌ای افزایش تنش در شبه‌جزیرۀ کره، سیاست خصمانۀ امریکا و تهدیدهای اتمی‌اش علیه جمهوری خلق دموکراتیک کره است.»

در ماه جولای نیز روزنامۀ «جمهوری خلق دموکراتیک کره امروز»، که یکی از منابع رسمی حکومت پیونگ‌یانگ به شمار می‌آید، دونالد ترامپ را «سیاستمداری عاقل و دوراندیش» توصیف کرد.

سفیر کرۀ شمالی در سازمان ملل، روز 27 آبان در مصاحبه با رویترز اعلام کرد این کشور درصورتی‌که دونالد ترامپ دستور عقب‌نشینی نیروهای نظامی و برچیدن سامانه‌های موشکی ضد بالستیک در کرۀ جنوبی را صادر کند و دربارۀ برقراری یک پیمان صلح باهدف پایان تنش در شبه‌جزیرۀ کره اطمینان خاطر دهد، عادی‌سازی روابط با امریکا را بررسی خواهد کرد.

سو سه پیونگ تصریح کرد: «اگر ترامپ به‌واقع از سیاست خصمانۀ خود نسبت به جمهوری خلق دموکراتیک کره دست بردارد، همۀ تجهیزات نظامی خود، از جمله نظامیان امریکایی را از کرۀ جنوبی خارج کند و به پیمان صلح بپردازد، فکر می‌کنم فرصتی برای بحث دربارۀ روابط، همانند آنچه در دهۀ 1990 صورت گرفت، مهیا شود.»

وی درعین‌حال خاطرنشان کرد کشورش تاکنون به‌صورت هم‌زمان به سیاست توسعۀ برنامه هسته‌ای و اقتصاد پرداخته است و به این رویکرد همچنان ادامه می‌دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا (عکس از خبرگزاری فرانسه)

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ترامپ پیش‌ازاین در ماه می، در تلاش برای پایان دادن به فعالیت هسته‌ای کرۀ شمالی، برای مذاکرات مستقیم با کیم جونگ اون، رهبر این کشور شرق آسیا اعلام آمادگی کرد.

ترامپ همچنین از چین خواست از نفوذ خود برای کنترل بیشتر متحدش (کرۀ شمالی) استفاده کند.

کرۀ شمالی سال 2005 خود را یک قدرت هسته‌ای اعلام کرد. پیونگ‌یانگ برنامۀ هسته‌ای و موشکی خود را مانعی در برابر «توطئه‌های امریکا و متحدانش برای براندازی» دولت کرۀ شمالی می‌داند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku