درخواست دیده‌بان حقوق بشر از اردن برای تسهیل تردد مردم غزه

تجمع فلسطینیان در گذرگاه رفح در تاریخ 22 اردیبهشت 1395 که دولت مصر به مدت دو روز این مرز را باز گذاشت. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

در بحبوحه گزارش‌ها مبنی بر اعمال محدودیت‎‌های جدید اردن بر تردد ساکنان نوار غزه، سازمان دیده‌بان حقوق بشر از دولت امان خواسته است تا شرایط تردد فلسطینیان را از طریق خاک خود تسهیل کند.

سارا لی ویتسون مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر دوشنبه با ارسال نامه‌ای به مسئولان اردنی از مشکلات فزاینده فلسطینیان ساکن غزه برای اخذ مجوز سفر به خارج از طریق اردن، ابراز تاسف کرد.

بر اساس گزارش‌ گروه‌های حقوق بشری مستقر در اراضی فلسطین اشغالی، مسئولان اردنی در فاصله اوت 2015 و ژانویه 2016 برخی از تقاضاهای ساکنان غزه را برای تردد از طریق اردن یا رد کرده و یا نادیده گرفته‌اند.

از زمان تعطیلی گذرگاه رفح توسط مصر که تنها امکان دسترسی غزه به دنیای خارج بود رژیم تل آویو فقط به 100 تن از مردم غزه عمدتا دانشجویان و تجار اجازه داده که هر هفته با عبور از اراضی اشغالی از طریق کرانه باختری و اردن به خارج سفر کنند.

در نامه دیده‌بان یاد شده آمده که اردن تا همین اواخر به تسهیل اینگونه ترددها کمک می‌کرد اما از اوت 2015 افراد حقیقی، وکلا و سازمان‌های حقوق بشری اطلاع یافته‌اند که درخواست‌های مشابه به طور گسترده توسط اردن رد شده و یا پاسخی دریافت نکرده است.

سازمان حقوق بشری مزبور از اردن خواست در تصمیمات خود موازین حقوق بشری را رعایت و با شفافیت با فلسطینیان برخورد کند.

با این حال، مسئولان اردنی هرگونه قصور در سیاست‌های قبلی را رد می کنند. یک منبع نزدیک به دولت ادعا کرد در تردد فلسطینیان از جمله ساکنان غزه در ماه‌های اخیر هیچ اخلالی وجود نداشته است.

وی افزود: «11 هزار و 116 نفر از مردم غزه در سال گذشته میلادی وارد اردن شده یا از آن عبور کرده‌اند.»

تظاهرات فلسطینیان ساکن شهر غزه برای رفع محاصره غزه توسط اسرائیل، 12 اردیبهشت 1395

اردن اسرائیل را عامل این محدودیت‌ها دانست.

محمد المومنی سخنگوی دولت اردن گفت: «راه‌حل تمام این معضلات پایان شهرک‌سازی اسرائیل و ایجاد یک کشور فلسطینی است تا مردم فلسطین... بتوانند از کلیه حقوق خود بهره‌مند شوند. ما در کلیه سطوح به کمک خود به فلسطینیان از جمله در زمینه تردد ادامه می‌دهیم.»

بیش از 2.8 میلیون فلسطینی در نوار غزه از سال 2006 تحت محاصره کامل زمینی، هوایی و دریایی قرار دارند. تحت فشار اسرائیل، مصر ظرف دو سال گذشته محدودیت‌های سنگینی را بر تردد اهالی غزه اعمال کرده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE