مقامات اسرائیلی از برنامه بحث برانگیز این رژیم برای اعمال قوانین خود در شهرکهای غیرقانونی در کرانه باختری خبر دادند.
آیلت شاکد، وزیر دادگستری رژیم اسرائیل با دادستان بر روی برنامهای برای اجرای قوانین اسرائیلی در کرانه باختری، همکاری میکند.
به گفته وی، به محض اجرای قوانین اسرائیلی در شهرکها به دستور فرمانده نظامی منطقه، کمیتهای برای کار بر روی این برنامه تشکیل میشود.
در سالهای اخیر، طرحهایی از این دست ناکام ماندهاند، اما هم اکنون لوایح زیادی در پارلمان اسرائیل (کنست) وجود دارند.
دو لایحه بحث برانگیزی که سه ماه پیش در کنست مورد بررسی قرار گرفتند، وارد مرحله دوم شدند. این لوایح خواستار استفاده از مزایای مالیاتی برای صاحب خانه شدن یا درآمد حاصل از شهرک های غیرقانونی است.
«مِراو مایکلی»، عضو کنست ضمن محکوم کردن اقدام پارلمان اسرائیل به تصویب همزمان لوایح گفت: «در حالی که جهان شهرکها و محصولاتشان را تحریم میکند، اسرائیل به سرمایه گذاری در شهرکها تشویق میکند.»
وی همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را به «الحاق پیش رونده در کرانه باختری» متهم کرد و گفت: «سالها طول میکشد تا ضربهای که نتانیاهو به اسرائیل و جهان میزند، جبران کرد.»
هم اکنون بیش از نیمی از اسرائیلیها در بیش از 230 شهرک غیرقانونی که رژیم اسرائیل از سال 1967 ساخته است، زندگی میکنند.
بر اساس قوانین بین الملل این شهرکها غیرقانونی هستند.
اسرائیل 19 فلسطینی را در کرانه باختری دستگیر کرد
خبرگزاری فلسطینی «صفا» روز سه شنبه (14 اردیبهشت) از اقدام اسرائیل به دستگیری 19 فلسطینی پس از یورش به خانههایشان در مناطق مختلف کرانه اشغال شده باختری خبر داد.
کانال 7 اسرائیل نیز گفت، سه فلسطینی از جمله یک فعال جنبش مقاومت اسلامی فلسطینی حماس را در شهرهای طولکرم، صیدا و نابلس دستگیر کرده است.
ارتش اسرائیل مدعی شد، این دستگیریها به دلایل امنیتی صورت گرفته است و این موارد باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرند.
تخریب خانههای فلسطینیان
در ادامه تحولات روز سه شنبه همچنین، نظامیان اسرائیلی خانه یک مرد فلسطینی به نام «زید عمرو» را که به مشارکت در تیراندازی مرگبار به سمت یک زوج شهرک نشین در کرانه اشغال شده باختری در اکتبر سال 2015 متهم شده بود، تخریب کردند.
اسرائیل در اقدامی شرم آور خانههای متعلق به فلسطینیانی را که به حمله علیه اسرائیلیها متهم هستند، تخریب میکند.
سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن این اقدام اسرائیل آن را نوعی مجازات جمعی توصیف میکند.
از ماه اوت سال 2015 که اسرائیل محدودیتهایی را بر ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجدالاقصی اعمال کرد، تنش در سرزمینهای اشغالی تشدید شده است.